Blomsterglede

NattaskjerfStrikking

Posted by Hege Sat, January 17, 2009 21:48:00

Har strikket et skjerf på langs. Brukte et nøste Rowan kidsilk night, så hele skjerfet veier 25 gram og er utrolig lett og deilig å ha på seg. Vanskelig å få et godt bilde av fargen, men det er en dus grålilla farge, med sølvtråd i. Veldig lekkert. Enkelt å strikke var det og, la opp ca 275 masker, strikker fire riller en hullrad, strikket ca 12 riller, en hullrad og deretter riller til det var tomt for garn.

Blog imageBlog image

Og når Mina oppdaget lommetøflene jeg hadde strikket, var det ikke tvil, hun MÅTTE ha sånne hun og. Da hun oppdaget de morgenen etter var hun så glad at vi ikke rakk å ta bilde engang, og de måtte være med i barnehagen. Strikket i vamsegarn, lilla, selvsagt. 

Blog image

LommetøflerStrikking

Posted by Hege Sun, January 11, 2009 20:04:53

Jeg har et lite mål om å strikke opp en god del av garnet mitt før jeg kjøper noe mer, og her er resultatat av et nøste safirgarn jeg ikke visste hva jeg skulle gjøre med, det ble til et par lommetøfler. Oppskrift fra Hedvigs gamle blogg og til pynt ble det en stor perlemorknapp. Deilige og myke tøfler ble dette.

Blog image

ThermisStrikking

Posted by Hege Fri, January 09, 2009 22:05:20

Jeg ble smittet av lysten til å lage denne inne på hobbyboden. Er sånn passe fornøyd, den er kjekk å ha, men blir nok ikke brukt veldig, veldig mye.

Blog image

Pi-sokkerSokker 2009

Posted by Hege Sat, January 03, 2009 19:02:36

Det første paret med sokker i sokkealongen dette året. Mønsteret her Pi-socks, av den helt enkle grunn at stripemønsteret er regnet ut etter sifrene i tallet pi. Lenge siden jeg har strikket noe til Eskil nå, så da ble det sokker til ham, veldig myke og varme, strikket i alpakkagarn. 

Blog imageBlog image

Sjuke unger som er strålende fornøyde med bokstavkjeks og eplejuice:

Blog image

Votter og skjerfStrikking

Posted by Hege Fri, January 02, 2009 22:01:23

Har strikket votter i gevinst til en juletrefest vi skal ha med barnehagen på søndag. Mønsteret er Mitered Mittens av Elizabeth Zimmerman og de er strikket i rauma vamsegarn på pinne nr 4. Veldig deilige og varme votter ble dette.

Blog image

Og så forklarte frøkna meg at hun trengte et skjerf. Og ikke et hvilket som helst skjerf, det måtte være blått på det. Jeg viste henne et nøste med Noro Silk Garden lite og hun var helt enig i at det ville bli et fint skjerft. 26 masker, ribbestrikk på Harmony woods pinnene i str 4,5 som på mystisk vis dukket opp i posten fra get knittet. Frøkna er veldig fornøyd.

Blog image

Blog image

RegnbuegenserStrikking

Posted by Hege Tue, December 30, 2008 22:30:33

Har  strikket en nydelig genser i evilla, farge regnbue, tykkelse 8/2. Oppskrift etter eget hode og jeg er knallfornøyd. Eskil her så den før den var ferdig i dag tidlig, og sa bare: GENSER, FIIIN.

Blog image

UlldressStrikking

Posted by Hege Mon, December 29, 2008 07:20:30

Jeg har strikket en ulldress, skikkelig råååsa, så det er nok til ei lita prinsesse dette. Strikket i str 6-12 mnd, men safirgarnet jeg hadde strikket i, strakk seg veldig under håndvask, så det er mulig den er litt større enn det nå. Oppskriften er fra den kjære nøstebarnboka mi. Synes det ble veldig friskt og fint med de knappene, selv om jeg var litt småskeptisk før jeg fikk dem på, ble mye bedre når de ble sydd fast, og fikk den rosa tråden i seg. Så over til det mer spennende, bilder:

Blog imageBlog image

Jeg rakk det - NovembersokkerSokker 2008

Posted by Hege Sun, December 28, 2008 20:09:13

Jeg rakk å bli ferdig med novembersokkene før fristen. Trengte et par guttesokker i gaveposen min, så disse er strikket i online 6-fach garn, i sort og gråtoner. Synes ikke fargeskiftene i dette nøstet var noe fine i det hele tatt, men sokkene ble helt greie. Som det synes på bildet, så passer de faktisk til meg, selv om de nok blir finere på mindre bein og slankere legger. Mønsteret er fra garnstudio.

Blog image

Blog image

Og til slutt et nærbilde av oktobersokkene, muscari, jeg allerede har blogget:

Blog image

OktobersokkerSokker 2008

Posted by Hege Sat, December 27, 2008 13:54:33

Etter å ha postet blogginnlegget i går, la jeg opp til oktobersokkene og begynte å strikke. Resultatet ble søte, rosa sokker til ei fornøyd lita frøken. Hun syntes først at de ikke var helt lange nok, så ombestemte hun seg visst.

Strikket i Woolfoote garn, bestilt fra Ebay. Ikke det beste garnet å strikke i, synes det delte seg lett. Mønsteret hetter Flutter-by og ble aldeles nydelige sokker. Disse ligger nok an til å bli strikket i voksenstørrelse også.

Blog image

Blog image

September- og desembersokkerSokker 2008

Posted by Hege Fri, December 26, 2008 20:30:56

Her er det noen flere sokker, er redd jeg ikke blir ferdig med de to siste parene før nyttår, så dette er de siste bidragene fra meg i sokker 2008. Septembersokkene er Dancing Lady, strikket i Admiral Aquarel fra 123knit.com og en rest hvit fabel.

Blog imageBlog image

Desembersokkene er Muscari Socks og de er strikket i sokkegarn fra fagstrikk. Deilig garn å strikke med, men skulle nok hatt et garn som ikke var så stripete, for å yte mønsteret nok rettferdighet.

Blog image

StrikkegenserStrikking

Posted by Hege Fri, December 26, 2008 08:37:42

Genser strikket etter en nøstebarnoppskrift. Genseren er strikket i en farge nøstebarngarn og en farge Kauni lace. Grei genser og strikke, men den andre jeg skulle strikke er visst ikke ferdig enda. Ja, nå er julaften over, så da haster det ikke heller.

Blog image

Jeg bestemte meg for å kutte ut de siste må-og-bør bli ferdig til jul prosjektene. Med masse jobbing de siste ukene og månedene ble det rett og slett ikke tid, og det skal jo være mest kos og. 

Så da gjenstår det å ønske alle sammen en fortsatt god jul, og så kommer det nok snart noen flere oppdateringer her.

JulegavevotterStrikking

Posted by Hege Fri, December 26, 2008 08:32:28

Disse vottene har jeg ikke blogget enda, det har visst vært litt bloggmanko her den siste tiden, men strikkepinnene har ikke vært i ro da.

Mitered Mittens, fra Elizabeth Zimmermans Knitting Almanac. Strikket i silketweed garn fra 123knit.com. Mønsteret er morsomt å strikke og jeg synes vottene blir knallfine. I en deilig turkismelert farge. Disse vottene likte jeg kjempegodt:

Blog image

Og så har jeg strikket selbuvotter, denne gangen i brunt og turkis, i str 9-11 år sånn ca. Strikket i rauma finull, og resultatet ble helt greit. Har bare dårlig mobilbilde, er visst ikke så lett å huske å ta bilder i julegavestresset. Det er et par med tova votter som ikke er tatt bilder av, er spent på om de passer mottakeren. 

Blog image

Hemmelig venn - julerundenHemmelig venn

Posted by Hege Thu, December 18, 2008 07:38:54

Jeg har fått en helt fantastisk hemmeligvenngave i julerunden. Lar bildene tale for seg selv her. Tusen takk, Elisabeth!

Lue og votterStrikking

Posted by Hege Sun, December 07, 2008 15:40:36

Strikket i Kauni Lace, kanter er i alpakka. Utrolig deilig sett, det kaunigarnet var utrolig mykt og godt, må nok teste det ut mer. Oppskrifter fra nøstebarnboka mi. 

Blog image

Orden i sysakeneSysaker

Posted by Hege Mon, December 01, 2008 07:09:36

Min bedre halvdel var borte forrige uke, og da passet jeg på å ha symaskina fremme litt. Vi kranglet og koste oss. Her er resultatene, kanskje ikke mye å skryte av, men det er stort for meg. 

Blog imageBlog imageBlog imageBlog image

Og til slutt et par blåfjellvotter, har strikket tre par, men er visst bare et par som er avbildet. I dag begynner Blåfjell på barnetv, og a mor gleder seg i alle fall.

Blog image

CobbelstoneStrikking

Posted by Hege Thu, November 27, 2008 12:33:30

Har strikket en ny Cobblestone genser i str 8 -10 år. I rødt smartgarn denne gangen. Viser begge de jeg har strikket også. Begge genserene skal pakkes inn og sendes avgårde som julegaver.Blog imageBlog image

Lady FebruaryStrikking

Posted by Hege Tue, November 18, 2008 17:56:08

Jakke til meg! Strikket i cascade 220 garn. Deilig garn å strikke med, og jakka er helskjønn å bruke!

Blog image

Baggy lueStrikking

Posted by Hege Sun, November 16, 2008 18:38:13

Fant en oppskrift her: Harmonika lue

Min er strikket i silk alpakka georgette fra 123knit og Kauni. En utrolig tøff lue.

Blog imageBlog image

Rillestrikket omslagsjakkeStrikking

Posted by Hege Sun, November 16, 2008 14:14:31

Med tilhørende lue. Oppskrift fra nøstebarn og garnet er New Zealand Lameuld fra 123knit.dk

Blog image

Bursdags- og barselgaveStrikking

Posted by Hege Wed, November 12, 2008 17:51:50

Votter og lue i rauma lammeullgarn:

Blog image

Body, lue og sokkevotter i ullsilkegarn fra nøstebarn:

Blog image

Mykeste, myke jakke, strikket i Sandnes mini alpakka

Blog image